Några saker att förhålla oss till på klubben

Även om det emellanåt är lite trist att prata om regler så behövs det - inte minst för allas trevnad! Så här nedan finns några viktigta punkter som det är bra om vi alla försöker hjälpas åt att hålla oss till.

• Hundar är tillåtna i stugan men varje hundägare tar på sig eget ansvar för hunden både vad gäller uppträdande och smutsiga tassar! Hundarna måste också vara kopplade.

• Bilar får endast köras fram till stugan vid varutransporter. Egen hund räknas INTE som varutransport! OBS! Detta är verkligen viktigt att vi följer, då vi inte har tillstånd från kommunen att köra bil fram för andra ändamål.

• Tänk på att märka meddelanden, lappar och anslag som sätts upp på anslagstavlan med datum. Ta gärna ner lappen själv när den inte är aktuell längre.

• Hjälp till att hålla ordning inne i stugan; släng skräp i papperskorgarna, diska din egen kaffemugg om köket är obemannat (finns också alltid plastmuggar att använda!) etc.

• Plocka i ordning på appellplanerna efter träning och extra viktigt är att lägga upp plankorna på hindren, så att dessa inte blir liggande på marken.

• Håll grindarna till hundburarna stängda. Lämna inga saker kvar i buren när du lämnar den. Lånade vattenskålar ska ställas tillbaka.

• Plocka upp efter din hund! Om du tagit in din valp i stugan och det händer en olycka torkar du givetvis upp detta själv.

• Håll hunden kopplad vid stugan så att den inte rusar fram till någon annans hund. En olycka händer så lätt och alla hundar tycker inte om andra hundar...

Löptikar / Sjuk hund

• Löptik får träna på nedersta/första delen av stora plan mellan belysningsstolpen och gångvägen (troligast att där redan är smittat/nedkissat av hundar som går förbi). Ingen platsliggnng på tisdagar för löptik. Är din hund i höglöp så är det bättre att avstå träning på klubben under de dagarna. Träna inte heller med löptik på planen tre dagar innan tävling.

• Hundar som smittar ska inte vistas på klubben, är du osäker på om sjukdomen är smittsam tala med din veterinär. Har du en hund med en smittsam sjukdom (som t ex noskvalster, kennelhosta) meddela gärna klubbkompisarna via Facebook-sidan eller via gästsidan på www.tyresobk.se - så kan man hålla utkik på ev. symptom hos sin egen hund och på det viset hindra smittspridning.

Hundburar

Det finns nu möjlighet att låsa 4 st av hundburarna vid stugan. 2 st på framsidan och 2 st på baksidan. Allt man behöver är ett eget hänglås, "byglar" för låset sitter i överkant på dessa burar. Har man inget hänglås så finns det att köpa i kafeterian för 25:- Om det finns önskemål om fler låsbara burar, kontakta köket!

Nycklar till klubbstugan

Medlemmar som vill egen nyckel till klubbstugan kan kvittera ut en sådan mot deposition om 500 kr. Kontakta Pernilla Lindahl som ansvarar för våra nycklar - henne når du på tel: 0734-298008
Vi ser gärna att alla medlemmar med nyckel hjälper till att hålla stugan ren och fin då vi inte längre har något städavtal. Tack för att du hjälper till!

Hyra av klubbstuga och planer

I mån av tid och plats går det att hyra klubbstugan och planer för träning eller aktiviteter.
Mer information om detta kan du läsa här.

Kansliet

Från och med den 19/1 2016 är kansliets öppettider (obs! telefonen är ur funktion!)
Tisdagar 18:30-20:00
Kansliet kommer under dessa tider att bemannas av en styrelsemedlem.

Brukar du handla på nätet?

Om du brukar handla på nätet så kan du genom att handla via SPONSORHUSET bidra med pengar till klubben (och till dig själv!) - varje köp ger nämligen alltid pengar till både dig och Tyresö Brukshundsklubb. HÄR kan du läsa mer!